ZOET-ZOTTE LIEDJES

Samen plezier en kennis vergaren
Korte verhaaltjes verbonden een boeiende ontdekkingsreis langs muziekjes en liedjes uit diverse culturen. De kinderen kwamen daarbij in aanraking met muziek- en danstradities uit o.a. Nederland, Spanje, Turkije, Marokko, Suriname, Bolivia en Indonesië. Op het ritme van muziek en zang werden de kinderen op het podium uitgenodigd.

Samen in/uitheemse instrumenten bespelen
De kinderen maakten kennis met de mooiste muziekinstrumenten. Naast dwarsfluit, gitaar, keyboard, piccolo en percussie worden ook mytische instrumenten bespeeld uit gebieden en landen als het Andes-gebergte, Zuid-Amerika, Spanje en Noord-Afrika. Met deze in- en uitheemse instrumenten kwamen meerdere muziekstijlen aan bod. En vrolijke liedjes van Annie M.G. Schmidt mochten daar natuurlijk niet bij ontbreken.

PANFLUIT ORKEST 
Na de pauze speelden de kinderen in een gezamenlijk Panfluit Orkest. En dat klonk heel mooi o.l.v. van fluitist Jan Erik Noske. Alle families beleefden ’t mee en er werden ook foto’s gemaakt van de jonge musici in actie, die binnenkort gedownload kunnen worden.


Muziektheater BRIZA neemt kinderen mee op muzikale wereldreis

Muziektheater BRIZA neemt kinderen mee op muzikale wereldreis

Muziektheater Briza Tijdens het middagprogramma ZOET-ZOTTE LIEDJES werden de kinderen professioneel begeleid door een bevlogen team van musici, dansers en begeleiders van Briza Muziektheater uit Den Haag. Hun aandacht richt zich op het creëren van een gezellige muziekmiddag, met zorg voor didactische elementen als waarneming, verbeelding, spel en muzikale expressie. Er is ruimte voor verwondering en ontdekking. Eigen inbreng van de kinderen vindt een warm onthaal. Muziektheater Briza is in 1995 opgericht door Jan Erik Noske (zoon van violist Willem Noske) en Yvette Olof (dochter van violist Theo Olof). In hun intiem theater in het Zeeheldenkwartier hebben ze reeds twintig jaar lang een breed scala aan kindervoorstellingen georganiseerd. Daarnaast treedt het Briza Team ook op in scholen, schouwburgen en zorginstellingen.

 terug naar ERASMUS PROGRAMMA De STENEN KAMER THEATERDAG 2015

Sponsoren