WANDELING LOOSDUINEN

Brochure ‘Thuis/At home in Loosduinen’, 2009
Concept: Mariët Herlé – Tekst: Willem Post

 

Vroondaal Hofstedepark is gelegen in het recreatiegebied Madestein van het stadsdeel Loosduinen (Den Haag Zuid-West), een voormalig Westlands tuindersdorp dat in 1923 door de gemeente Den Haag is geannexeerd. Vroondaal Hofstedepark (sinds 2005) en het bosrijke Madestein zijn omringd door andere ruim gelegen gebieden, zoals o.a.: het landgoed Ockenburgh, het recreatiegebied Uithof, het duingebied Solleveld en de badplaats Kijkduin.

Brochure ‘Thuis in Loosduinen’  –  20 pagina’s

 

De brochure bevat een ‘groen-gele’ wandeling door natuurgebieden van het stadsdeel Loosduinen, met aansluitend verwijzingen naar kunstwerken in de openbare ruimte en plekken met cultuurhistorische waarde. Vroondaal krijgt aandacht op pagina 8, met ondermeer informatie over het archeologisch erfgoed ‘De Stenen Kamer’. De wandeling eindigt in het centrum van Loosduinen, bij de drie erfgoeddomeinen: de Abdijkerk (oudste kerkgebouw van Den Haag), de molen en het Loosduinse Museum.

 

De wandeling is onderdeel van het Haagse Brug Projectplan, dat expats in contact wil brengen met andere inwoners van Den Haag.

 

Willem Post (Den Haag, 1955): historicus, publicist, Amerika-deskundige van het Instituut Clingendael, internationaal adviseur van de gemeente Den Haag, mede-initiator van het Haagse Brug Projectplan.

 


Loosduinen-Zuid: Vroondaal Hofstedepark, binnen recreatiegebied Madestein, naast Landgoed Ockenburgh en nabij badplaats Kijkduin.

Sponsoren