VRIJ WONEN in HOFSTEDEPARK

In Den Haag Zuid-West ontwikkelt zich een woonmilieu dat door zijn residentiële opzet uniek is voor Nederland. Vroondaal Hofstedepark is gelegen in het natuur- en recreatiegebied Madestein, naast landgoed Ockenburgh en nabij zee, strand en duinen van Kijkduin. De omgeving kenmerkt zich tevens door veelsoortige winkelcentra en talrijke sportaccomodaties. De nabij gelegen International School, het Dalton College en het Hofstad Lyceum garanderen hoogwaardig onderwijs.

De bewoners van Vroondaal Hofstedepark hebben zich voor meer dan 90% verenigd in Bewonersvereniging Vroondaal Hofstedepark . Een actieve organisatie, die zich inspant voor de optimalisering van het leefklimaat en het zeker stellen van het residentiële karakter bij de toekomstige planontwikkeling. Op deze website vindt u meer achtergrondinformatie over de 21e eeuwse villawijk.

Als bewoner van Vroondaal Hofstedepark loopt men vanuit de wijk rechtstreeks de bossen in. Recreatiegebied Madestein omvat speelvelden en waterpartijen, met rijk gevarieerde flora en fauna. Vanuit Vroondaal West wandelt of fietst men direct het landgoed Ockenburgh binnen, of aan de andere zijde van de wijk, recreatiegebied De Uithof. Per paard kan ook, want de omgeving kent diverse wandel- en ruiterpaden. Deze groene zone leidt naar de kust van Kijkduin, via het parkdeel met rhododendrons, het bosdeel met wilde hyacinten en voorts via rulle duinpaden tussen toortsen, distels en duinrozen. Het 17e eeuwse landhuis Ockenburgh kent een rijke geschiedenis en maakt deel uit van Haags cultuurhistorisch erfgoed. Na een lange periode van verval wordt het landhuis binnen aanzienlijke tijd getransformeerd tot een 21e eeuws hotel, annex congrescentrum.

Landgoed Ockenburgh

Sponsoren