Vroondaal Architectuurdag 2013

 

vroonhof - RGB (Large)

24 UUR VEILIG WONEN  –  SLIM  &  DUURZAAM WONEN

Zaterdag 22 juni 2013  

De Dag van de Architectuur bracht Vroondaal onder de aandacht als 21e eeuwse villawijk met een scala aan architectuurstijlen, gesitueerd in een landschappelijke setting van bos en duin. Naar het landelijke thema richtte Vroondaal haar blik op de samenhang van ’24 uur veilig, slim en duurzaam wonen’.

Presentaties in benedenzaal en tuin
Architecten, bouwers, specialisten, bewoners en bezoekers ontmoetten elkaar in De Vroonhof. Beneden waren inspirerende presentaties op het gebied van veiligheid in en om het huis, extra rendement met aardwarmte en zonnepanelen, innovatieve lichtbeleving, duurzaam tuinieren, en het nut en de esthetiek van groene gevels en daken.
► Architecten en bouwers informeerden over residentiële woonconcepten.
► Een adviseur illustreerde de kavels en de nieuwe grondprijzen.
► Subsidiefolders geven actuele informatie over geld- en energiebesparing. Ook te downloaden via http://www.denhaag.nl/duurzaamheid

Meetings in bovenzaal
Op de 1e etage deelden acht specialisten hun kennis en ervaring met de bezoekers. Bij deze interactieve meetings konden deelnemers zelf items inbrengen en in gesprek gaan met de gastsprekers. ► Na elke meeting live optreden van combo ‘On the Jazz’.

Kidscorner
Beeldend kunstenaar Pat Houkes verzorgde de kinderworkshop ‘Kijk, ik schilder het allermooiste huis van Vroondaal’. Kinderen van alle leeftijden konden aanschuiven aan de tekentafel.

Wandelingen
Twee wandelingen waren uitgezet langs villa’s, waterlopen, de centrale brink, het 13e eeuwse erfgoed De Stenen Kamer en actuele wetenswaardigheden, zoals de tijdelijke schaapskudde en de toekomstige pluktuin met bloemen en eetbaar groen.

Naborrelen in de tuin
De ontmoetingsdag werd afgesloten met high wine en jazzy lounge muziek. Combo ‘On the Jazz’ speelt een luisterrijk repertoire met contrabas, gitaar, saxofoon en Joke Hopman als mezzosopraan.


Flyer – ’24 Uur Vroondaal Architectuur’

Dagprogramma – ’24 Uur Vroondaal Architectuur’

Wandeling – ’24 Uur Vroondaal Architectuur’


Organisatie en Sponsoring
De informatiedag is een project van Stichting Cultuur Vroondaal i.s.m. Vroondaal Ontwikkeling en werd mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van:
Vroondaal Ontwikkeling
Gemeente Den Haag

Rabobank Den Haag en omgeving
LEDsEnable

KelvinNL / Innovative Lighting Solutions

Inlichtingen:
Stichting Cultuur Vroondaal
M 06-51709443
info@cultuurvroondaal.nl

Sponsoren